– Jogurt, to według zaleceń dietetyków produkt, który należy spożywać codziennie. Pomaga w regeneracji flory bakteryjnej jelit, a tym samym zwiększa odporność na infekcje – mówi Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM). – Łowicz (OSM) wprowadza na rynek nowość wśród produktów fermentowanych do picia – są to trzy smaki jogurtu z dodatkiem warzyw, owoców i zbóż. Nowe jogurty możemy zaliczyć do kategorii produktów śniadaniowych. Są zdrowym źródłem energii, a dzięki zawartości orkiszu i otrębów żytnich dostarczają błonnika, niezbędnego do prawidłowego przebiegu procesu trawienia.
– Zgodnie z prozdrowotnym trendem, panującym od dłuższego czasu
wśród konsumentów, zaproponowaliśmy odważne połączenia smaków warzyw i
owoców. Zaskakująco dobre połączenia smakowe jabłka z burakiem ćwikłowym
oraz marchwi z pomarańczą, przekonają każdego, kto do tej pory nie
przepadał za warzywami. Trzeci smak to jogurt wieloowocowy ze zbożami,
równie pyszny jak warzywne – wylicza nasza rozmówczyni.
– Produkty dostępne są w wygodnych butelkach (z zakrętką) o
pojemności 400 g. Łatwo zabrać je ze sobą, nie potrzeba dodatkowych
akcesoriów, przez co wpisują się w ideę „on the go”. Idealne dla dzieci
na drugie śniadanie w szkole, sycące i pyszne.
W ofercie łowickiej mleczarni są również jogurty w kubeczkach –
naturalny i typu greckiego – również w wersjach bez laktozy. Jogurty
naturalne, oprócz tego, że pysznie smakują (same bądź z ulubionymi
dodatkami), są doskonałą bazą do przyrządzania dipów, sosów, świetnie
sprawdzają się w sałatkach a także w deserach, sernikach. Mogą również
być dietetycznym zamiennikiem śmietany. Pamiętajmy o jogurtach nie tylko
latem – dodaje Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w
mleczarni Łowicz (OSM).
aktualizacja (RP)