– To kolejny wyrób SM Mlekpol, z którego wyeliminowaliśmy syrop glukozowo - fruktozowy. Podobnie jak w przypadku jogurtów Milko, serków homogenizowanych Rolmlecz czy serków wiejskich Łaciatych z dodatkiem owoców, słodycz Maślankom Mrągowskim oddadzą wyłącznie owoce i cukier. Warto pamiętać, że maślanka, to jeden z bardziej wartościowych tradycyjnych napojów fermentowanych. Nie zapominajmy o tym, szczególnie w okresie wiosenno - letnim kiedy częściej uzupełniamy płyny oraz szukamy lekkich przekąsek. SM Mlekpol poleca połączyć przyjemne z pożytecznym i sięgnąć właśnie po Maślanki Mrągowskie – mówi Ewa Gromadzka, Kierownik Marketingu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie.
Marka Maślanka Mrągowska ulepszyła nie tylko skład. Już w maju w
sklepach pojawią się kartony maślanek w nowej szacie graficznej.
– Mazurski krajobraz z kartonów Maślanki Mrągowskiej absolutnie nie
znika. Uspójniliśmy i unowocześniliśmy logo marki. Jest bardziej
wyraziste i czytelne. Klimat beztroskich wakacji kojarzących się z
Mazurami i orzeźwiającą maślanką – także został podkreślony graficznie –
dodaje Ewa Gromadzka.
Nowych, ulepszonych Maślanek Mrągowskich można spodziewać się w
sklepach w maju. Dotychczasowe produkty linii będę także sprzedawane –
do wyczerpania zapasów.
aktualizacja (RP)