– Napoje fermentowane to niedoceniane źródło dobroczynnych bakterii, które zasiedlając nasz układ pokarmowy dbają o odporność, metabolizm, prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Powinny być codziennym składnikiem diety – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM). – Zazwyczaj mają obniżoną zawartość tłuszczu, nie zawierają żadnych dodatków (czysta etykieta), a w procesie fermentacji laktoza rozkładana jest na cukry proste, są wiec odpowiednie także dla osób z nietolerancją laktozy.
– W ofercie Łowicz (OSM) dostępne są kefiry i maślanki doskonale
znane i cenione na rynku od wielu lat. Ofertę uzupełniliśmy pysznym
zsiadłym mlekiem w kubku, oraz mlekiem acidofilnym. To ostatnie
zasługuje na szczególną uwagę. Jest delikatnie kwaskowy w smaku i ma
płynną, zagęszczoną konsystencję. Zawiera żywe kultury bakterii
Lactobacillus Acidophilus, które wytwarzają kwas L(+) mlekowy. Wartość
żywieniowa tego napoju wynika ze zdolności bakterii mlekowych do
zasiedlania przewodu pokarmowego człowieka oraz udokumentowanych
właściwości prozdrowotnych, co pozycjonuje ten produkt wśród
funkcjonalnych napojów nowej generacji. Pakowany w wygodną butelkę o
pojemności 400 g doskonale wpisuje się w trend „on the go” – wskazuje
Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM).
aktualizacja (RP)