Niemcy: DMK obniży poziom cukru w produktach marki Milram

24 sierpnia 2018 wróć do listy informacji »

– Opracowujemy nowe koncepcje produktowe, które spełniać będą potrzeby konsumentów i wpisywać się w ich zrównoważony model życia – powiedział Matthias Rensch Dyrektor ds. Operacyjnych w DMK. – Jako wiodący producent żywności stawiamy na podejście zorientowane na klienta. Zdrowie i zrównoważona dieta nie są już tematami trendów, ale od wielu lat są stałym elementem życia. Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na zdrową dietę i coraz częściej stosuje produkty zawierające tak mało cukru, jak to tylko możliwe – podkreślił Matthias Rensch


Grupa DMK to jedna z największych europejskich spółdzielni mleczarskich. Firma chce reagować na zmieniające się trendy czego wyrazem jest obniżenie poziomu cukru w wyrobach marki Milram. Na pierwszy ogień pójdą maślanki i kefiry Milram, później twarożki ,a na końcu desery. Kolejnym krokiem będzie zmiana receptur wszystkich produktów z dodatkiem cukru.

DMK wytwarza 8,1 tys. ton mleka rocznie i planuje poprzez swoje działania zmienić całą branżę mleczarską w Niemczech. Firma od początku roku zmienia receptury swoich produktów.

aktualizacja (RP)