Mlekovita to zdecydowany lider w każdym aspekcie swojej działalności. Podczas X Euroforum Polskiego Mleczarstwa rozstrzygnięta została XXV Krajowa Ocena Serów i Twarogów oraz finał XI edycji konkursu Produkt Mleczny Roku 2017, w którym zwyciężyła nowość z Mlekovity: paluszki serowe.
Paluszki serowe to nowość w asortymencie Mlekovity – pierwszy taki polski produkt na rynku. Ten ser dostępny jest w trzech wariantach: paluszków serowych MiaMu, paluszków serowych z czarnuszką oraz paluszków serowych z serem wędzonym. Ten ser w postaci pojedynczo pakowanych paluszków stanowi znakomitą przekąskę dla konsumentów w każdym wieku, na każdą porę dnia i okazję. Osobne pakowanie każdej porcji jest nie tylko gwarancją długotrwałej świeżości, ale również wygody.
Paluszki serowe wpisują się w trendy związane ze zdrowym
odżywianiem: nie zawierają konserwantów i glutenu. To produkt o wysokiej
wartości odżywczej. Stanowi bogate źródło naturalnego,
pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, które jest budulcem
tkanek i źródłem energii. Paluszki serowe charakteryzują się również
wysoką zawartością wapnia, niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych
zębów. Ponadto paluszki serowe z czarnuszką zyskują prozdrowotne
własności tego ziarna, którego zalety znano już w starożytności. Nasiona
czarnuszki posiadają bowiem ponad 100 aktywnych substancji – związków
biologicznie aktywnych, dzięki którym czarnuszka charakteryzuje się
m.in.: silnym działaniem antybakteryjnym, antywirusowym i
antygrzybicznym, zyskuje właściwości antyzapalne, antyoksydacyjne,
przeciwbólowe, pomaga redukować nadciśnienie, regulować poziom cukru we
krwi, a zawarte w niej związki wzmacniają układ odpornościowy,
przeciwdziałają tworzeniu się kamieni nerkowych czy też chronią przed
uszkodzeniami wątrobę i nerki.
Uhonorowanie paluszków serowych tytułem Produktu Mlecznego Roku 2017
jest znakomitym potwierdzeniem doskonałej jakości wyrobów marki
Mlekovita już od momentu pojawienia się na rynku.
aktualizacja (RP)