Radomsko (OSM): Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego

23 czerwca 2018 wróć do listy informacji »

Spółdzielnia Radomsko (OSM) wprowadziła nowość – Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego.
W odróżnieniu od zwykłego twarogu ten ma bardziej zdecydowany smak. Produkt wykonany jest z pasteryzowanego mleka krowiego przy udziale kultur bakterii kwasu mlekowego. Twaróg pachnie dymem i wyróżnia się oryginalnym smakiem.


Jego konsystencja jest jednorodna, gęsta i krucha, a smak łagodny. Hej! Twaróg półtłusty wędzony nadaje się zarówno do konsumpcji saute, jak i w formie kanapkowego dodatku. Opinia konsumentów, którzy skosztowali produktu po raz pierwszy brzmiała: „Smakuje tak, jakbyśmy kupili go na targu w Zakopanem”.


aktualizacja (RP)