Premiera nowych serów odbyła się 9 października 2018 r.
podczas Kongresu Szefów Kuchni w Warszawie w EXPO XXI. Te wyjątkowe
produkty mają, mają szansę podbić serca szefów kuchni i ich gości. Ich
walory będzie można poznać wyłącznie w dobrych, polskich restauracjach.
Polskie sery klasy premium zostały wyprodukowane z myślą o szefach
kuchni i prowadzonych przez nich restauracjach. Sery długodojrzewające
pod marką Skarby Serowara spotkały się z ogromnym uznaniem konsumentów
indywidualnych oraz branży gastronomicznej.
Wychodząc naprzeciw bardzo wysokim wymaganiom szefów kuchni, Spomlek
(SM) podjął unikatową na skalę kraju decyzję o produkowaniu wyjątkowych,
pod względem jakości, serów: Bursztyn Szefa oraz Szafir Szefa. Jest to
rodzaj serów dedykowanych wyłącznie sektorowi HoReCa, a co za tym idzie –
niedostępnych w sprzedaży detalicznej dla konsumentów indywidualnych.
Ich walory będzie można poznać wyłącznie w restauracjach, w których
szefowie kuchni zdecydują się je serwować, jako dodatek do deski serów
lub składnik przygotowywanych potraw.
Bursztyn Szefa i Szafir Szefa dojrzewają aż 15 miesięcy! Są te sery
kruche, wyraźne w smaku, a kryształki aminokwasów są wyczuwalne podczas
gryzienia.
Długodojrzewające sery mleczarni Spomlek (SM) są produkowane ze
starannie wyselekcjonowanego, polskiego mleka o wysokiej i powtarzalnej
jakości. Co ciekawe, po uformowaniu każdy krąg trafia do 30-letniej
solanki, a następnie na kilka miesięcy do dojrzewalni, gdzie jest
ręcznie masowany przez dedykowane temu zadaniu „pielęgniarki”.
aktualizacja (RP)