USA: Grupa Hochland przejmuje trzeciego gracza serków do smarowania

23 stycznia 2017 wróć do listy informacji »

Franklin Foods to nie byle jaka firma. Założona została w 1899 roku pod nazwą Hahn Cheese Company. Zlokalizowana w Delray Beach na Florydzie firma posiada zakłady produkujące sery do smarowania w Enosburg Falls, w stanie Vermont i w Casa Grande, w stanie Arizona. Firma jest dostawcą utytułowanych produktów do placówek handlowych (także pod marki własne sieci) oraz do segmentu przemysłowego, instytucjonalnego i foodservice.
Kwota transakcji nie została ujawniona.


Franklin Foods szczyci się wysoką jakością i najlepszą obsługą klienta. Dziś jest trzecim pod względem wielkości producentem serków kremowych w USA. Najbardziej znane jego produkty to Greek Cream Cheese, Green Mountain Farms i Hahn’s

Przejęcie Franklin Foods to kolejne przejęcie na rynku amerykańskim po akwizycji Bergland Cheese w 2014 roku.


aktualizacja (RP)